Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron zapiekany z indykiem i warzywami to smaczne i sycące danie, które możemy do woli urozmaicać dodatkami. Ja oprócz tradycyjnych warzyw korzeniowych dorzuciłam kilka suszonych pomidorów i natkę pietruszki. Zapiekanka bardzo dobrze smakuje także z dodatkiem kukurydzy lub podsmażonego pora.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 2116
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 10508
Dzisiejszy świat ciągle biegnie do przodu. Powstaje coraz więcej urządzeń dzi...
Odsłon: 109
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 2116
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 10508
Dzisiejszy świat ciągle biegnie do przodu. Powstaje coraz więcej urządzeń dzi...
Odsłon: 109
Składniki
Składniki marynaty mieszamy. Filet z indyka kroimy w kostkę, obtaczamy w marynacie i odkładamy do lodówki co najmniej na godzinę.
Marchew i pietruszkę kroimy w plastry i gotujemy na półtwardo w 200 ml wody.
Indyka podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu do białości, a następnie dodajemy na patelnię ugotowane warzywa wraz z wywarem. Całość dusimy 15 minut. Pod koniec duszenia dodajemy pokrojone suszone pomidory i posiekaną natkę pietruszki.
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, mieszamy z indykiem oraz warzywami i przekładamy do formy wysmarowanej masłem. Ser żółty kroimy w wąskie paski i układamy na makaronie. Formę wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok. 15 -20 minut w 160 st. C, do stopienia sera żółtego.