Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sycąca zapiekanka z makaronem, kiełbasą i ciągnącym się serem pleśniowym.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17651
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 382
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 932
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7334
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8790
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17651
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 382
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 932
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7334
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8790
Składniki
Makaron gotujemy. Warzywa kroimy na mniejsze kawałki lub jeśli mrożone to je przygotowujemy na patelni. Kiełbasę kroimy w talarki, camemberta w kostkę.
Jajka roztrzepujemy z przyprawami.
Formę na zapiekankę natłuszczamy, wykładamy ugotowany makaron. Na to warzywa, kiełbasa i ser. Wszystko zalewamy jajkiem i w paru miejscach nieco przesuwamy składniki, aby masa jajeczna się dobrze rozprowadziła po całej zapiekance.
Przygotowaną zapiekankę wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na 35-40 minut.