Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sycąca zapiekanka z makaronem, kiełbasą i ciągnącym się serem pleśniowym.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 18
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3460
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 105
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 837
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 18
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3460
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 105
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 837
Składniki
Makaron gotujemy. Warzywa kroimy na mniejsze kawałki lub jeśli mrożone to je przygotowujemy na patelni. Kiełbasę kroimy w talarki, camemberta w kostkę.
Jajka roztrzepujemy z przyprawami.
Formę na zapiekankę natłuszczamy, wykładamy ugotowany makaron. Na to warzywa, kiełbasa i ser. Wszystko zalewamy jajkiem i w paru miejscach nieco przesuwamy składniki, aby masa jajeczna się dobrze rozprowadziła po całej zapiekance.
Przygotowaną zapiekankę wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na 35-40 minut.