Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sycąca zapiekanka z makaronem, kiełbasą i ciągnącym się serem pleśniowym.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 208
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 87
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 208
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 87
Składniki
Makaron gotujemy. Warzywa kroimy na mniejsze kawałki lub jeśli mrożone to je przygotowujemy na patelni. Kiełbasę kroimy w talarki, camemberta w kostkę.
Jajka roztrzepujemy z przyprawami.
Formę na zapiekankę natłuszczamy, wykładamy ugotowany makaron. Na to warzywa, kiełbasa i ser. Wszystko zalewamy jajkiem i w paru miejscach nieco przesuwamy składniki, aby masa jajeczna się dobrze rozprowadziła po całej zapiekance.
Przygotowaną zapiekankę wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na 35-40 minut.