Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna zapiekanka, która nadaje się zarówno na obiad, jak i na imprezę. Smakuje tak samo dobrze na gorąco zaraz po przygotowaniu, na zimno i odgrzewana :)
Polecam.
Odsłon: 193
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 66
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 597
Polecam.
Odsłon: 193
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 66
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 597
Składniki
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu, doprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka
Pieczarki poddusić w garnku, dodać odrobinę soli.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli i odrobina oleju.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć ze szczyptą pieprzu.
Odlać zbędną wodę z makaronu i pieczarek.
Na patelni, na której był smażony kurczak, rozpuścić serki topione, a następnie dodać śmietanę, przyprawić bazylią i ziołami prowansalskimi.
Przygotowane składniki podzielić na dwie równe części i w naczyniu żaroodpornym wykładać kolejne warstwy: makaron, pieczarki, kurczak, cebula, makaron, pieczarki, kurczak, cebula.
Zalać sosem z serków topionych i śmietany, a następnie zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)