Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka makaronowa z mascarpone i warzywami
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 315
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 478
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 315
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 478
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na rozgrzanym maśle klarowanym, na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, gdy zacznie się rumienić dodajemy pokrojone pieczarki i całość smażymy do momentu odparowania wody.
Dodajemy szpinak i pokrojone suszone pomidory, smażymy jeszcze chwilę, aż szpinak zmięknie.
Dodajemy Mascarpone, mieszamy i czekamy, aż się rozpuści.
Zawartość patelni doprawiamy solą pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodajemy 50 g startego sera, całość mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy pozostałym serem i zapiekamy w temperaturze 180 stopni ok. 15-20 minut. Smacznego!