Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka makaronowa z mascarpone i warzywami
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 12563
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41928
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5043
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45865
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 12563
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41928
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5043
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45865
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na rozgrzanym maśle klarowanym, na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, gdy zacznie się rumienić dodajemy pokrojone pieczarki i całość smażymy do momentu odparowania wody.
Dodajemy szpinak i pokrojone suszone pomidory, smażymy jeszcze chwilę, aż szpinak zmięknie.
Dodajemy Mascarpone, mieszamy i czekamy, aż się rozpuści.
Zawartość patelni doprawiamy solą pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodajemy 50 g startego sera, całość mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy pozostałym serem i zapiekamy w temperaturze 180 stopni ok. 15-20 minut. Smacznego!