Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka makaronowa z mascarpone i warzywami
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 868
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2740
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3202
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 868
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2740
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3202
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na rozgrzanym maśle klarowanym, na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, gdy zacznie się rumienić dodajemy pokrojone pieczarki i całość smażymy do momentu odparowania wody.
Dodajemy szpinak i pokrojone suszone pomidory, smażymy jeszcze chwilę, aż szpinak zmięknie.
Dodajemy Mascarpone, mieszamy i czekamy, aż się rozpuści.
Zawartość patelni doprawiamy solą pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodajemy 50 g startego sera, całość mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy pozostałym serem i zapiekamy w temperaturze 180 stopni ok. 15-20 minut. Smacznego!