Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis, gdy zostanie nam w lodówce to i owo z rosołu.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 314
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1098
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4127
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 314
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1098
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4127
Składniki
Makaron ugotować na półmiękko. Mięso z rosołu podsmażyć na patelni z ulubionymi przyprawami (u mnie kabab/gyros). Paprykę pokroić w kostkę. Do wysmarowanego naczynia wsypać makaron, na to mięso a następnie paprykę i kukurydzę.
Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach i posypać nim całość. Po 3 łyżki majonezu (najlepiej kieleckiego) i śmietany wymieszać ze szklanką wody. Dodać wyciśnięty czosnek i ta miksturą zalać całe danie. Piec w piekarniku ok.20 min w temp. 180 st.