Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis, gdy zostanie nam w lodówce to i owo z rosołu.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7641
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 230
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2598
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 545
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7641
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 230
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2598
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 545
Składniki
Makaron ugotować na półmiękko. Mięso z rosołu podsmażyć na patelni z ulubionymi przyprawami (u mnie kabab/gyros). Paprykę pokroić w kostkę. Do wysmarowanego naczynia wsypać makaron, na to mięso a następnie paprykę i kukurydzę.
Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach i posypać nim całość. Po 3 łyżki majonezu (najlepiej kieleckiego) i śmietany wymieszać ze szklanką wody. Dodać wyciśnięty czosnek i ta miksturą zalać całe danie. Piec w piekarniku ok.20 min w temp. 180 st.