Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis, gdy zostanie nam w lodówce to i owo z rosołu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103729
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2010
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5884
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5876
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103729
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2010
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5884
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5876
Składniki
Makaron ugotować na półmiękko. Mięso z rosołu podsmażyć na patelni z ulubionymi przyprawami (u mnie kabab/gyros). Paprykę pokroić w kostkę. Do wysmarowanego naczynia wsypać makaron, na to mięso a następnie paprykę i kukurydzę.
Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach i posypać nim całość. Po 3 łyżki majonezu (najlepiej kieleckiego) i śmietany wymieszać ze szklanką wody. Dodać wyciśnięty czosnek i ta miksturą zalać całe danie. Piec w piekarniku ok.20 min w temp. 180 st.