Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis, gdy zostanie nam w lodówce to i owo z rosołu.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3518
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 362
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1742
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3518
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 362
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1742
Składniki
Makaron ugotować na półmiękko. Mięso z rosołu podsmażyć na patelni z ulubionymi przyprawami (u mnie kabab/gyros). Paprykę pokroić w kostkę. Do wysmarowanego naczynia wsypać makaron, na to mięso a następnie paprykę i kukurydzę.
Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach i posypać nim całość. Po 3 łyżki majonezu (najlepiej kieleckiego) i śmietany wymieszać ze szklanką wody. Dodać wyciśnięty czosnek i ta miksturą zalać całe danie. Piec w piekarniku ok.20 min w temp. 180 st.