Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis, gdy zostanie nam w lodówce to i owo z rosołu.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8288
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2856
Polecam.
Odsłon: 1509
Polecam.
Odsłon: 445
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8288
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2856
Polecam.
Odsłon: 1509
Polecam.
Odsłon: 445
Składniki
Makaron ugotować na półmiękko. Mięso z rosołu podsmażyć na patelni z ulubionymi przyprawami (u mnie kabab/gyros). Paprykę pokroić w kostkę. Do wysmarowanego naczynia wsypać makaron, na to mięso a następnie paprykę i kukurydzę.
Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach i posypać nim całość. Po 3 łyżki majonezu (najlepiej kieleckiego) i śmietany wymieszać ze szklanką wody. Dodać wyciśnięty czosnek i ta miksturą zalać całe danie. Piec w piekarniku ok.20 min w temp. 180 st.