Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka i pyszna!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1982
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1659
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1982
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1659
Składniki
Makaron ugotować al dente. Pieczarki oczyścić, pokroić w grubsze plastry, podsmażyć na dwóch łyżkach masła. Do pieczarek dodać pokrojone w piórka cebule, poddusić razem. Gdy cebule się zeszkli, dodać pokrojoną w kostkę wędlinę. Całość podlać wodą i wszystko przez chwilę dusić, a pod koniec doprawić. Zawartość patelni połączyć z makaronem oraz przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Śmietanę wymieszać ze startym serem i polać zapiekankę. Piec ok. 30 min w temp. 180 stopniach.