Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka i pyszna!
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6913
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5143
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2151
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6913
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5143
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2151
Składniki
Makaron ugotować al dente. Pieczarki oczyścić, pokroić w grubsze plastry, podsmażyć na dwóch łyżkach masła. Do pieczarek dodać pokrojone w piórka cebule, poddusić razem. Gdy cebule się zeszkli, dodać pokrojoną w kostkę wędlinę. Całość podlać wodą i wszystko przez chwilę dusić, a pod koniec doprawić. Zawartość patelni połączyć z makaronem oraz przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Śmietanę wymieszać ze startym serem i polać zapiekankę. Piec ok. 30 min w temp. 180 stopniach.