Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i zdrowy obiadek.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117509
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8141
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3044
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1809
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1394
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117509
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8141
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3044
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1809
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1394
Składniki
Sos: Rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, podsmażamy i wlewamy mleko. Całość energicznie mieszamy i gotujemy przez kilka minut. Doprawiamy. Zapiekanka: Makaron ugotować al-dente. W między czasie poddusić szpinak z odrobiną soli, pieprzu i zmiażdżonego czosnku.
Wszystko razem mieszamy: do makaronu dodajemy szpinak, zalewamy sosem i wsypujemy startą mozzarelle. Zmieszane składniki przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy około 50 minut w temp. 180 st C.