Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka mięsno-warzywna

Zapiekanka mięsno-warzywna

Autor:

Przepisów i artykułów: 339 Ocena: 4104

Dodano:

Odsłon: 4456

Obiad w jednym naczyniu. Jest aromatyczny i bardzo smaczny. Polecam.

Składniki

  • 400 g mięsa wieprzowego z szynki lub łopatki
  • 1/4 średniej główki kapusty
  • 2 papryki (różne kolory)
  • 4-5 ziemniaków
  • 1-2 ząbki czosnku
  • kilka łyżek oleju rzepakowego
  • przyprawy: sól, pierz, papryka ostra i słodka
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyć i pokroić na kawałki. Następnie podgotować w osolonej wodzie jakieś 30 minut.
    Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Potem układać kolejne warstwy. Najpierw poszatkowaną kapustę. Lekko ją posolić. Potem umyte i pokrojone papryki. Plastry ziemniaków na wierzch, a na nie mięso. Kolejne warstwy przesypywać przyprawami. Całość skropić olejem. Zapiekałam pod przykryciem w 200 st. C 1 godzinę i 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń