Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta, szybka i efektowna zapiekanka z mięsa mielonego, w którym ukryte jest ziemniaczane puree, a całość zawinięta jest w chrupiące plastry boczku.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Składniki
Naczynie żaroodporne okrągłe smarujemy masłem, na środek naczynia dajemy odwrócona do góry dnem kokilkę, którą również smarujemy. Na tak przygotowanym naczyniu układamy plastry boczku, tak jak na zdjęciu.
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, kaszę mannę, natkę pietruszki, sól i pieprz, Wszystko dokładnie mieszamy.
1/3 tak przygotowanego mięsa wykładamy na dno naczynia wyłożonego boczkiem.
Na mięso nakładamy puree ziemniaczane.
Do ziemniaków wciskamy kawałki sera.
Na to nakładamy resztę mięsa.
Całość przykrywamy wystającym boczkiem.
Zapiekankę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 185'C przez 40 minut.
Zapiekankę podajemy zaraz po upieczeniu z ulubioną sałatką. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d
XD