Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta, szybka i efektowna zapiekanka z mięsa mielonego, w którym ukryte jest ziemniaczane puree, a całość zawinięta jest w chrupiące plastry boczku.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2081
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 154
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1044
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1182
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12016
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2081
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 154
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1044
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1182
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12016
Składniki
Naczynie żaroodporne okrągłe smarujemy masłem, na środek naczynia dajemy odwrócona do góry dnem kokilkę, którą również smarujemy. Na tak przygotowanym naczyniu układamy plastry boczku, tak jak na zdjęciu.
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, kaszę mannę, natkę pietruszki, sól i pieprz, Wszystko dokładnie mieszamy.
1/3 tak przygotowanego mięsa wykładamy na dno naczynia wyłożonego boczkiem.
Na mięso nakładamy puree ziemniaczane.
Do ziemniaków wciskamy kawałki sera.
Na to nakładamy resztę mięsa.
Całość przykrywamy wystającym boczkiem.
Zapiekankę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 185'C przez 40 minut.
Zapiekankę podajemy zaraz po upieczeniu z ulubioną sałatką. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d
XD