Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta, szybka i efektowna zapiekanka z mięsa mielonego, w którym ukryte jest ziemniaczane puree, a całość zawinięta jest w chrupiące plastry boczku.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4615
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12479
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5696
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7080
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4615
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12479
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5696
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7080
Składniki
Naczynie żaroodporne okrągłe smarujemy masłem, na środek naczynia dajemy odwrócona do góry dnem kokilkę, którą również smarujemy. Na tak przygotowanym naczyniu układamy plastry boczku, tak jak na zdjęciu.
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, kaszę mannę, natkę pietruszki, sól i pieprz, Wszystko dokładnie mieszamy.
1/3 tak przygotowanego mięsa wykładamy na dno naczynia wyłożonego boczkiem.
Na mięso nakładamy puree ziemniaczane.
Do ziemniaków wciskamy kawałki sera.
Na to nakładamy resztę mięsa.
Całość przykrywamy wystającym boczkiem.
Zapiekankę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 185'C przez 40 minut.
Zapiekankę podajemy zaraz po upieczeniu z ulubioną sałatką. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d
XD