Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta, szybka i efektowna zapiekanka z mięsa mielonego, w którym ukryte jest ziemniaczane puree, a całość zawinięta jest w chrupiące plastry boczku.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 293
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8796
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 527
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 293
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8796
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 527
Składniki
Naczynie żaroodporne okrągłe smarujemy masłem, na środek naczynia dajemy odwrócona do góry dnem kokilkę, którą również smarujemy. Na tak przygotowanym naczyniu układamy plastry boczku, tak jak na zdjęciu.
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, kaszę mannę, natkę pietruszki, sól i pieprz, Wszystko dokładnie mieszamy.
1/3 tak przygotowanego mięsa wykładamy na dno naczynia wyłożonego boczkiem.
Na mięso nakładamy puree ziemniaczane.
Do ziemniaków wciskamy kawałki sera.
Na to nakładamy resztę mięsa.
Całość przykrywamy wystającym boczkiem.
Zapiekankę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 185'C przez 40 minut.
Zapiekankę podajemy zaraz po upieczeniu z ulubioną sałatką. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d
XD