Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywno mięsna zapiekanka z makaronem każdego skusi. Brukselki, marchewki i papryki z dodatkiem kurczaka w ulubionej przyprawie gyros.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 315
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 719
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 736
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 315
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 719
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 736
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Składniki
1. Warzywa, marchew oraz brukselkę gotujemy w osolonej wodzie. 2. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą. Prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
4. Makaron polewamy 3 łyżkami ketchupu i układamy plasterki sera mozzarella.
5. Następnie układamy marchewkę z brukselką.
6. Na warzywa wykładamy mięso i polewamy sosem ( majonez mieszamy z ketchupem).
7. Posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem i dekorujemy drobno pokrojonymi paprykami. 8. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C
9. Danie gotowe. 10. Smacznego.