Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
warto spróbować, oczywiście przepis jest odrobinę zmodyfikowany, ale przecież nie ma przymusu ścisłego trzymania się receptury
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11855
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16071
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5093
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11855
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16071
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5093
Składniki
1. ziemniaki ugotować, odcedzić, przecisnąć przez praskę, dodać masło, mleko, doprawić gałką i pieprzem, 2. cebulę i czosnek drobno pokroić, poddusić na oleju, dodać mięso, podsmażyć, podlać odrobiną wody, chwilę poddusić, 3. pieczarki drobno pokroić, podsmażyć, dodać do mięsa, marchew i selera zetrzeć na drobnej tarce, razem z pieczarkami dodać do mięsa, dodać koncentrat, zagęścić mąką, dodać przyprawy i oregano, 4. naczynie lekko posmarować olejem, wykładamy sos mięsny, na niego rozsmarowujemy puree ziemniaczane, 5. piec ok 20-25 min w 180 st, mozna podać z sałatą, smacznego