Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka pasterska - ziemniaczana z mięsem mielonym
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19916
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 499
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 540
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6957
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243727
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19916
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 499
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 540
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6957
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243727
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu ziemniaki należy odcedzić, dodać pozostałe składniki na puree: śmietanę, miękkie masło, ser, pieprz, gałkę oraz opcjonalnie sól do smaku. Całość rozgnieść tłuczkiem na gładką masę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w mniejszą kostkę cebulę oraz marchewkę przez ok 5 minut. Po tym czasie dodajemy mięso mielone, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku , majeranek, paprykę słodką, sól oraz pieprz. Całość wymieszać i smażyć do momentu, aż mięso straci swój różowy kolor. Po tym czasie dodajemy mrożony groszek, zalewamy całość passatą pomidorową i smażymy jeszcze 2-3 minuty. Do naczynia żaroodpornego przekładamy przygotowane mięso mielone, a na wierzch wykładamy puree ziemniaczane. Zapiekankę wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy przez 30 minut. Smacznego !