Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fish pie, brytyjski klasyk. Przepisów na fish pie jest pewnie tyle ile gospodyń ale podstawa to ryba (a właściwie różne gatunki ryb) w białym sosie przykryta ziemniaczanym pure.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 211
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1220
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1822
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3479
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27557
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 211
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1220
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1822
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3479
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27557
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować, zrobić pure dodając mleko, masło i ewentualnie utarty ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Por pokroić w krążki, podsmażyć na maśle. Następnie dodać mąkę, dokładnie wymieszać i stopniowo wlewać mleko. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając by nie powstały grudki. Gdy sos zgęstnieje dodać pokrojoną na kawałki rybę, zestawić z ognia.
Farsz rybny przełożyć do naczynia żaroodpornego, na nim ułożyć liście szpinaku, a na wierzchu ziemniaczane pure.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25-30 minut do zrumienienia.