Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fish pie, brytyjski klasyk. Przepisów na fish pie jest pewnie tyle ile gospodyń ale podstawa to ryba (a właściwie różne gatunki ryb) w białym sosie przykryta ziemniaczanym pure.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29238
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1660
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18574
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 673
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29238
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1660
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18574
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 673
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować, zrobić pure dodając mleko, masło i ewentualnie utarty ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Por pokroić w krążki, podsmażyć na maśle. Następnie dodać mąkę, dokładnie wymieszać i stopniowo wlewać mleko. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając by nie powstały grudki. Gdy sos zgęstnieje dodać pokrojoną na kawałki rybę, zestawić z ognia.
Farsz rybny przełożyć do naczynia żaroodpornego, na nim ułożyć liście szpinaku, a na wierzchu ziemniaczane pure.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25-30 minut do zrumienienia.