Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fish pie, brytyjski klasyk. Przepisów na fish pie jest pewnie tyle ile gospodyń ale podstawa to ryba (a właściwie różne gatunki ryb) w białym sosie przykryta ziemniaczanym pure.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1000
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 547
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1000
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 547
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować, zrobić pure dodając mleko, masło i ewentualnie utarty ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Por pokroić w krążki, podsmażyć na maśle. Następnie dodać mąkę, dokładnie wymieszać i stopniowo wlewać mleko. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając by nie powstały grudki. Gdy sos zgęstnieje dodać pokrojoną na kawałki rybę, zestawić z ognia.
Farsz rybny przełożyć do naczynia żaroodpornego, na nim ułożyć liście szpinaku, a na wierzchu ziemniaczane pure.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25-30 minut do zrumienienia.