Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fish pie, brytyjski klasyk. Przepisów na fish pie jest pewnie tyle ile gospodyń ale podstawa to ryba (a właściwie różne gatunki ryb) w białym sosie przykryta ziemniaczanym pure.
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 133
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne risotto z suszonymi grzybami, boczk...
Odsłon: 126
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 193
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 192
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 133
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne risotto z suszonymi grzybami, boczk...
Odsłon: 126
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 193
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 192
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować, zrobić pure dodając mleko, masło i ewentualnie utarty ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Por pokroić w krążki, podsmażyć na maśle. Następnie dodać mąkę, dokładnie wymieszać i stopniowo wlewać mleko. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając by nie powstały grudki. Gdy sos zgęstnieje dodać pokrojoną na kawałki rybę, zestawić z ognia.
Farsz rybny przełożyć do naczynia żaroodpornego, na nim ułożyć liście szpinaku, a na wierzchu ziemniaczane pure.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25-30 minut do zrumienienia.