Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fish pie, brytyjski klasyk. Przepisów na fish pie jest pewnie tyle ile gospodyń ale podstawa to ryba (a właściwie różne gatunki ryb) w białym sosie przykryta ziemniaczanym pure.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 973
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15315
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1884
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 973
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15315
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1884
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować, zrobić pure dodając mleko, masło i ewentualnie utarty ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Por pokroić w krążki, podsmażyć na maśle. Następnie dodać mąkę, dokładnie wymieszać i stopniowo wlewać mleko. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając by nie powstały grudki. Gdy sos zgęstnieje dodać pokrojoną na kawałki rybę, zestawić z ognia.
Farsz rybny przełożyć do naczynia żaroodpornego, na nim ułożyć liście szpinaku, a na wierzchu ziemniaczane pure.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25-30 minut do zrumienienia.