Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycący obiad na słodko <3 uwielbiany przez nas nie tylko w formie z jabłkami.
Słynna zdrowa zupka "Cure All - Uzdrawia wszystko" . Zupka ta wywodzi się be...
Odsłon: 31
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 33
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 133
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 62
Słynna zdrowa zupka "Cure All - Uzdrawia wszystko" . Zupka ta wywodzi się be...
Odsłon: 31
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 33
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 133
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 62
Składniki
Czereśnie drylujemy, kroimy na pół, obtaczamy w cukrze, odstawiamy. W tym czasie ryż gotujemy w mleku z dodatkiem cukru waniliowego i 2 łyżkami cukru. Ryż gotujemy do momentu kiedy będzie al dente, odcedzamy, trochę mleka zostawiamy. Odcedzony ryż przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy mlekiem (jeśli nic nie zostało, to można zalać jeszcze szklanką zimnego mleka), na wierzch układamy czereśnie, polewamy sokiem, który puściły. Zapiekamy 20-25 min w temperaturze 180°C. Podajemy ze śmietaną wymieszaną z miodem (opcjonalnie może być cukier).