Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycący obiad na słodko <3 uwielbiany przez nas nie tylko w formie z jabłkami.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 16595
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9475
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2054
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4058
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 650
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 318
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 16595
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9475
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2054
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4058
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 650
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 318
Składniki
Czereśnie drylujemy, kroimy na pół, obtaczamy w cukrze, odstawiamy. W tym czasie ryż gotujemy w mleku z dodatkiem cukru waniliowego i 2 łyżkami cukru. Ryż gotujemy do momentu kiedy będzie al dente, odcedzamy, trochę mleka zostawiamy. Odcedzony ryż przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy mlekiem (jeśli nic nie zostało, to można zalać jeszcze szklanką zimnego mleka), na wierzch układamy czereśnie, polewamy sokiem, który puściły. Zapiekamy 20-25 min w temperaturze 180°C. Podajemy ze śmietaną wymieszaną z miodem (opcjonalnie może być cukier).