Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycący obiad na słodko <3 uwielbiany przez nas nie tylko w formie z jabłkami.
Proste do wykonania ciasto, z efektem „wow” ;)
Odsłon: 234
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 240
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 217
Przeważnie każda pizza jest wyśmienita, ale ta robiona własnoręcznie w domu j...
Odsłon: 90
Proste do wykonania ciasto, z efektem „wow” ;)
Odsłon: 234
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 240
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 217
Przeważnie każda pizza jest wyśmienita, ale ta robiona własnoręcznie w domu j...
Odsłon: 90
Składniki
Czereśnie drylujemy, kroimy na pół, obtaczamy w cukrze, odstawiamy. W tym czasie ryż gotujemy w mleku z dodatkiem cukru waniliowego i 2 łyżkami cukru. Ryż gotujemy do momentu kiedy będzie al dente, odcedzamy, trochę mleka zostawiamy. Odcedzony ryż przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy mlekiem (jeśli nic nie zostało, to można zalać jeszcze szklanką zimnego mleka), na wierzch układamy czereśnie, polewamy sokiem, który puściły. Zapiekamy 20-25 min w temperaturze 180°C. Podajemy ze śmietaną wymieszaną z miodem (opcjonalnie może być cukier).