Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostępne składniki, łatwość przygotowania, podzielność potrawy. Same plusy.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Składniki
Kalafiora podzielić na różyczki. Umyć. Ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru na koniec łyżeczki. Osączyć na sicie. Cieciorkę osączyć na sicie. Ryż dokładnie kilka razy wypłukać i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Osączyć na sicie. Filet umyty i osuszony pokroić w kostkę. Dodać łyżkę oleju rzepakowego i przyprawę do kurczaka. Pozostawić na 20 min. w lodówce. Cebulę pokrojoną w kosteczkę zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać kurczaka i smażyć na wolnym ogniu ok. 15 min. Mieszać. Ser zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Ryż przełożyć do miseczki i dodać cieciorkę i połowę startego sera. Wymieszać i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na wierzchu ułożyć kurczka z cebulą oraz kalafiora. Posypać startym serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 min. Przed podaniem ozdobić pomidorkami i natką pietruszki. Smacznego.