Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne danie z cyklu „robi się samo” Przygotowanie całości to nie więcej niż 10 min. Resztę roboty robi piekarnik, my od czasu do czasu zamieszamy.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12323
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13149
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5373
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12323
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13149
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5373
Składniki
Łopatkę kroimy w większą kostkę, dodajemy starte na dużych oczkach jarzyny, pokrojonego w piórka pora, przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko łączymy z musztardą i bulionem, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180°C przez 20 min, następnie mieszamy z ryżem i zapiekamy (też pod przykryciem) 30 min. Następnie ponownie mieszamy i zapiekamy jeszcze 10 min (bez przykrycia).