Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna propozycja na podanie ryby, nie tylko w piątek.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2849
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1977
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2849
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1977
Składniki
Marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy z suchym ryżem, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy gorącym bulionem. Rybę dzielimy na porcje, oprószamy z jednej i z drugiej strony, pieprzem cytrynowym, układamy na ryż. Przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Zapiekamy 25 min, po czym ściągamy folię i zapiekamy jeszcze 10 min.