Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybkie danie zapiekane, delikatne mięso z kurczaka i warzywa.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12268
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1473
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 86
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12268
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1473
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 86
Składniki
1. Mięso kroimy na mniejsze cieńsze plastry. 2. Układamy połowę na dnie naczynia żaroodpornego.
3. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
4. Do miski przekładamy majonez.
5. Dodajemy jogurt. 6. Przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem.
7. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, dodajemy do sosu zostawiając trochę do posypania wierzchu. 8. Dokładnie mieszamy.
9. Połowę rozprowadzamy na mięsie.
10. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.
11. Dodajemy pokrojone pieczarki. 12. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
13. Wykładamy na sos.
14. Następnie drugą część mięsa.
15. Ponownie przyprawiamy solą oraz przyprawą.
16. Przykrywamy pozostałym sosem.
17. Posypujemy resztką sera.
18. Paprykę bardzo drobno kroimy. 19. Posypujemy wierzch zapiekanki.
20. Zapiekamy 30 minut w 180 °C. 21. Danie gotowe. 22. Smacznego.