Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybkie danie zapiekane, delikatne mięso z kurczaka i warzywa.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 79
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 440
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40508
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 79
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 440
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40508
Składniki
1. Mięso kroimy na mniejsze cieńsze plastry. 2. Układamy połowę na dnie naczynia żaroodpornego.
3. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
4. Do miski przekładamy majonez.
5. Dodajemy jogurt. 6. Przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem.
7. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, dodajemy do sosu zostawiając trochę do posypania wierzchu. 8. Dokładnie mieszamy.
9. Połowę rozprowadzamy na mięsie.
10. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.
11. Dodajemy pokrojone pieczarki. 12. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
13. Wykładamy na sos.
14. Następnie drugą część mięsa.
15. Ponownie przyprawiamy solą oraz przyprawą.
16. Przykrywamy pozostałym sosem.
17. Posypujemy resztką sera.
18. Paprykę bardzo drobno kroimy. 19. Posypujemy wierzch zapiekanki.
20. Zapiekamy 30 minut w 180 °C. 21. Danie gotowe. 22. Smacznego.