Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka tortelloni

Przepis dnia 2016-09-17
Zapiekanka tortelloni

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2417

Dodano:

Odsłon: 71812

Przygotowanie tej zapiekanki zajmuje tylko 15 minut. Resztę robi piekarnik. To mój sposób na codzienny szybki obiad.

Składniki

  • 300g mrożonego lub 500g świeżego brokuła
  • 500g tortelloni z nadzieniem np. szpinak i ricotta
  • 200g pieczarek
  • 500g passaty pomidorowej (karton) lub 400g pomidorów w kawałkach (puszka)
  • 150g startego żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
5-6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mrożonego brokuła rozmrozić, świeżego ugotować na pół twardo w osolonej wodzie. Tortelloni gotować 2 minuty w osolonej wodzie. Pieczarki obrać i pokroić na kawałki lub plasterki.
    Piekarnik nagrzać do 180 stopni.

  2. Formę do zapiekania natłuścić. Pomidory doprawić solą, pieprzem i bazylią. Wymieszać brokuła, pieczarki i tortelloni.

  3. Warzywa przełożyć do formy i posypać serem. Piec 35 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń