Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalna i bardzo szybka! Super smakuje z ketchupem.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 322
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 731
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 744
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 36
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 322
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 731
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 744
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 36
Składniki
Dużą cebulę kroimy w kostkę, a pieczarki w plasterki. Na małej ilości oleju podsmażamy cebulę z pieczarkami, doprawiamy solą oraz pieprzem. W misce mieszamy żółty ser z mozzarellą. Trochę zostawiamy na boku naszego sera do posypania zapiekanki na pozniej. Pozostały ser mieszamy ze śmietaną oraz jajkami. Doprawiamy solą oraz pieprzem. W naczyniu żaroodpornym układamy chleb tostowy. Po tym smarujemy go naszym przygotowanym serowo- śmietanowym sosem. Układamy plastry szynki i trochę pieczarek z cebulą. Na to znowu nakładamy sos i kromki chleba tostowego. Powtarzamy ponownie czynność : sos, szynka, reszta pieczarek z cebulą i znowu sos. Na końcu warstwa chleba, który posypujemy pozostawionym serem. Zapiekankę wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Pieczemy około 25 minut. Taką zapiekankę podajemy np. z ketchupem albo innym, ulubionym sosem. Smacznego!