Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalna i bardzo szybka! Super smakuje z ketchupem.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1005
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 129
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2179
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4194
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1005
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 129
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2179
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4194
Składniki
Dużą cebulę kroimy w kostkę, a pieczarki w plasterki. Na małej ilości oleju podsmażamy cebulę z pieczarkami, doprawiamy solą oraz pieprzem. W misce mieszamy żółty ser z mozzarellą. Trochę zostawiamy na boku naszego sera do posypania zapiekanki na pozniej. Pozostały ser mieszamy ze śmietaną oraz jajkami. Doprawiamy solą oraz pieprzem. W naczyniu żaroodpornym układamy chleb tostowy. Po tym smarujemy go naszym przygotowanym serowo- śmietanowym sosem. Układamy plastry szynki i trochę pieczarek z cebulą. Na to znowu nakładamy sos i kromki chleba tostowego. Powtarzamy ponownie czynność : sos, szynka, reszta pieczarek z cebulą i znowu sos. Na końcu warstwa chleba, który posypujemy pozostawionym serem. Zapiekankę wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Pieczemy około 25 minut. Taką zapiekankę podajemy np. z ketchupem albo innym, ulubionym sosem. Smacznego!