Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 142
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104499
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 331
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9027
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 142
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104499
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 331
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9027
Składniki
Gotujemy szparagi oraz jeśli są mrożone warzywa(marchewka i groszek) w lekko posolonej wodzie z cukrem ok. 5 minut.
W międzyczasie przygotowujemy sos beszamelowy: 2 łyżki masła roztapiany w rondelku dodajemy mąkę i energicznie mieszamy dolewając mleko. Cały czas mieszamy aby nie powstały grudki. Przyprawiamy i dodajemy sera lazur aby się rozpuścił.
Przygotowujemy naczynie żaroodporne wlewamy trochę sosu, wykładamy warzywa w kolejności: szparagi, marchewka z groszkiem, papryka i wlewamy resztę sosu i posypujemy serem żółtym. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach. Smacznego!