Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 124
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 173
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 274
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 124
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 173
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 274
Składniki
Gotujemy szparagi oraz jeśli są mrożone warzywa(marchewka i groszek) w lekko posolonej wodzie z cukrem ok. 5 minut.
W międzyczasie przygotowujemy sos beszamelowy: 2 łyżki masła roztapiany w rondelku dodajemy mąkę i energicznie mieszamy dolewając mleko. Cały czas mieszamy aby nie powstały grudki. Przyprawiamy i dodajemy sera lazur aby się rozpuścił.
Przygotowujemy naczynie żaroodporne wlewamy trochę sosu, wykładamy warzywa w kolejności: szparagi, marchewka z groszkiem, papryka i wlewamy resztę sosu i posypujemy serem żółtym. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach. Smacznego!