Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi
Gotujemy szparagi oraz jeśli są mrożone warzywa(marchewka i groszek) w lekko posolonej wodzie z cukrem ok. 5 minut.
W międzyczasie przygotowujemy sos beszamelowy: 2 łyżki masła roztapiany w rondelku dodajemy mąkę i energicznie mieszamy dolewając mleko. Cały czas mieszamy aby nie powstały grudki. Przyprawiamy i dodajemy sera lazur aby się rozpuścił.
Przygotowujemy naczynie żaroodporne wlewamy trochę sosu, wykładamy warzywa w kolejności: szparagi, marchewka z groszkiem, papryka i wlewamy resztę sosu i posypujemy serem żółtym. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach. Smacznego!
Zapiekanka inna niż wszystkie! Duszone warzywa zapiekane w kołysce z puree zi...
Odsłon: 4982
Lekka,zdrowa i bardzo smaczna zapiekanka,serdecznie polecam:)
Odsłon: 1533
Zapiekanka warzywna to pomysł na szybki i pożywny obiad. Składa się ze składn...
Odsłon: 25957
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1100
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 152
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 100
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 311
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 28
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1100
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 152
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 100
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 311
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 28
Składniki
Gotujemy szparagi oraz jeśli są mrożone warzywa(marchewka i groszek) w lekko posolonej wodzie z cukrem ok. 5 minut.
W międzyczasie przygotowujemy sos beszamelowy: 2 łyżki masła roztapiany w rondelku dodajemy mąkę i energicznie mieszamy dolewając mleko. Cały czas mieszamy aby nie powstały grudki. Przyprawiamy i dodajemy sera lazur aby się rozpuścił.
Przygotowujemy naczynie żaroodporne wlewamy trochę sosu, wykładamy warzywa w kolejności: szparagi, marchewka z groszkiem, papryka i wlewamy resztę sosu i posypujemy serem żółtym. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wątróbka z cebulką
Dania główne
Krążki cukiniowe
Dania główne
Gryczaki z tartymi ziemniakami
Dania główne
Pstrąg łososiowy w sosie z młodymi warzywami
Wątróbka z cebulką
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 28
Krążki cukiniowe
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 311