Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5386
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 907
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11831
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5085
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1350
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5386
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 907
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11831
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5085
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1350
Składniki
Gotujemy szparagi oraz jeśli są mrożone warzywa(marchewka i groszek) w lekko posolonej wodzie z cukrem ok. 5 minut.
W międzyczasie przygotowujemy sos beszamelowy: 2 łyżki masła roztapiany w rondelku dodajemy mąkę i energicznie mieszamy dolewając mleko. Cały czas mieszamy aby nie powstały grudki. Przyprawiamy i dodajemy sera lazur aby się rozpuścił.
Przygotowujemy naczynie żaroodporne wlewamy trochę sosu, wykładamy warzywa w kolejności: szparagi, marchewka z groszkiem, papryka i wlewamy resztę sosu i posypujemy serem żółtym. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach. Smacznego!