Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane warzywa z mozzarellą to świetne zestawienie . Pasuje jako danie na obiad , ale i na kolację.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414270
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2272
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414270
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2272
Składniki
Ziemniaki i marchewkę obieram gotuję i studzę. W osobnym garnku gotuję fasolkę i odcedzam.Cebulę i czosnek obieram, kroję w drobną kostkę i podsmażam.
Blachę do zapiekanki smaruję masłem i wysypuję bułką tartą. Na spód rozkładam pokrojone w plasterki ziemniaki. Następnie rozkładam cebulkę,fasolkę i pokrojoną w plasterki marchewkę. Mozzarellę kroję w kostkę i rozkładam na wierzchu.
W garnku rozpuszczam masło , dodaję mąkę i ciągle mieszając wlewam mleko. Solę i pieprzę. Doprowadzam do zagotowania ciągle mieszając , jeżeli jest za gęste dodaję jeszcze trochę mleka. Po zagotowaniu wylewam na zapiekankę.
Piekę w piekarniku 20 minut w 200 stopniach.