Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane warzywa z mozzarellą to świetne zestawienie . Pasuje jako danie na obiad , ale i na kolację.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1793
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14385
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19489
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1793
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14385
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19489
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13151
Składniki
Ziemniaki i marchewkę obieram gotuję i studzę. W osobnym garnku gotuję fasolkę i odcedzam.Cebulę i czosnek obieram, kroję w drobną kostkę i podsmażam.
Blachę do zapiekanki smaruję masłem i wysypuję bułką tartą. Na spód rozkładam pokrojone w plasterki ziemniaki. Następnie rozkładam cebulkę,fasolkę i pokrojoną w plasterki marchewkę. Mozzarellę kroję w kostkę i rozkładam na wierzchu.
W garnku rozpuszczam masło , dodaję mąkę i ciągle mieszając wlewam mleko. Solę i pieprzę. Doprowadzam do zagotowania ciągle mieszając , jeżeli jest za gęste dodaję jeszcze trochę mleka. Po zagotowaniu wylewam na zapiekankę.
Piekę w piekarniku 20 minut w 200 stopniach.