Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z mielonym mięsem, ziemniakami, groszkiem i marchewką
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2017
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 64
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 172
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 163
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2017
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 64
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 172
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 163
Składniki
ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo
na dużej patelni wysmażamy pokrojony w kostkę boczek, jak już się przyrumieni dodajemy mięso i smażymy kilka minut, dokładamy cebulę pokrojoną w piórka i smażymy aż się zeszkli a potem dodajemy pomidory, marchewkę z groszkiem, sól i obie papryki, smażmy aż odparuje cały płyn
naczynie żaroodporne smarujemy olejem, a potem na dnie układamy połowę ziemniaków pokrojonych w plastry, na warstwę ziemniaków wykładamy mięso z warzywami, a na wierzchu drugą połowę ziemniaków
śmietanę mieszamy dokładnie z jajkami i odrobiną soli i tak powstałym sosem równomiernie polewamy całą zapiekankę
całość zapiekamy przez godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C, no i gotowe, smacznego ;-)