Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z mielonym mięsem, ziemniakami, groszkiem i marchewką
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Składniki
ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo
na dużej patelni wysmażamy pokrojony w kostkę boczek, jak już się przyrumieni dodajemy mięso i smażymy kilka minut, dokładamy cebulę pokrojoną w piórka i smażymy aż się zeszkli a potem dodajemy pomidory, marchewkę z groszkiem, sól i obie papryki, smażmy aż odparuje cały płyn
naczynie żaroodporne smarujemy olejem, a potem na dnie układamy połowę ziemniaków pokrojonych w plastry, na warstwę ziemniaków wykładamy mięso z warzywami, a na wierzchu drugą połowę ziemniaków
śmietanę mieszamy dokładnie z jajkami i odrobiną soli i tak powstałym sosem równomiernie polewamy całą zapiekankę
całość zapiekamy przez godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C, no i gotowe, smacznego ;-)