Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z mielonym mięsem, ziemniakami, groszkiem i marchewką
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16493
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16493
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Składniki
ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo
na dużej patelni wysmażamy pokrojony w kostkę boczek, jak już się przyrumieni dodajemy mięso i smażymy kilka minut, dokładamy cebulę pokrojoną w piórka i smażymy aż się zeszkli a potem dodajemy pomidory, marchewkę z groszkiem, sól i obie papryki, smażmy aż odparuje cały płyn
naczynie żaroodporne smarujemy olejem, a potem na dnie układamy połowę ziemniaków pokrojonych w plastry, na warstwę ziemniaków wykładamy mięso z warzywami, a na wierzchu drugą połowę ziemniaków
śmietanę mieszamy dokładnie z jajkami i odrobiną soli i tak powstałym sosem równomiernie polewamy całą zapiekankę
całość zapiekamy przez godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C, no i gotowe, smacznego ;-)