Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masa na zpiekankę jest podobna do placuszków z cukini. Zamiast smażyć masę wlałam do naczynia do zapiekania. Ominęłam też mąkę ale można ją dać w ilości 1/2 szklanki. Zapiekanka będzie przypominać ciasto z cukinią na wytrawnie. Zapiekanka jest przepyszna. Świetnie smakuje z sałatą polaną oliwą z oliwek extra virgin i sokiem z cytryny.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 186
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 190
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 186
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 190
Składniki
Zatrzeć cukinię na dużych oczkach posolić (płaska łyżeczka) i odstawić na 15 minut. Następnie odcisnąć cukinię z wody, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pocięty szczypiorek, pieprz, skórkę z cytryny oraz sery: pokruszoną fetę oraz starty na dużych oczkach cheddar. Wbić jaja, dodać jogurt i proszek do pieczenia. Dodać oregano. Wymieszać całość. Przelać do naczynia i zapiekać 30 minut w 190 st.C.