Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki w każdym wydaniu są pyszne <3 a i w tym nie zawodzą koneserów ;)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 977
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 830
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12592
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 977
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 830
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12592
Składniki
Buraki obieramy i cienko kroimy na plasterki. Mieszamy z olejem i cukrem. Ziemniaki obieramy, kroimy na plasterki. Mieszamy z olejem i przyprawą do ziemniaków. Kiełbasę kroimy w plasterki. W naczyniu żaroodpornym układamy na zakładkę ziemniaka, buraka i kiełbasę. Całość oprószamy solą i pieprzem. Zapiekamy pod przykryciem 35 min w temperaturze 180°C, następnie bez przykrycia 10 min. Podajemy z ulubionym sosem.