Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zapiekanka z cukinią i ziołami, idealna na lato
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1120
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 659
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 685
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1120
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 659
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 685
Składniki
Cukinię zetrzeć na tarce, posolić 1/2 łyżeczki soli, położyć na sitku i docisnąć. Zostawić cukinię do odsączenia na 30 minut, dociskając ją co jakiś czas, żeby puściła wodę
Ser żółty zetrzeć, fetę pokroić w kostkę. Cukinię przełożyć do miski. Dodać sery, posiekane zioła i czosnek, jajko, kaszkę, posolić i popieprzyć. Całość dobrze wymieszać
Formę do pieczenia ( ja piekłam w formie do tarty ale można w kazdej innej) wysmarować masłem, wysypać lekko bułką tartą i wyłożyć masę. Piec w 180 stopniach przez 50-60 minut.