Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zapiekanka z cukinią i ziołami, idealna na lato
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12275
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1488
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 97
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12275
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1488
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 97
Składniki
Cukinię zetrzeć na tarce, posolić 1/2 łyżeczki soli, położyć na sitku i docisnąć. Zostawić cukinię do odsączenia na 30 minut, dociskając ją co jakiś czas, żeby puściła wodę
Ser żółty zetrzeć, fetę pokroić w kostkę. Cukinię przełożyć do miski. Dodać sery, posiekane zioła i czosnek, jajko, kaszkę, posolić i popieprzyć. Całość dobrze wymieszać
Formę do pieczenia ( ja piekłam w formie do tarty ale można w kazdej innej) wysmarować masłem, wysypać lekko bułką tartą i wyłożyć masę. Piec w 180 stopniach przez 50-60 minut.