Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zapiekanka z cukinią i ziołami, idealna na lato
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 773
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 195
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31404
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 446
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 773
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 195
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31404
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 446
Składniki
Cukinię zetrzeć na tarce, posolić 1/2 łyżeczki soli, położyć na sitku i docisnąć. Zostawić cukinię do odsączenia na 30 minut, dociskając ją co jakiś czas, żeby puściła wodę
Ser żółty zetrzeć, fetę pokroić w kostkę. Cukinię przełożyć do miski. Dodać sery, posiekane zioła i czosnek, jajko, kaszkę, posolić i popieprzyć. Całość dobrze wymieszać
Formę do pieczenia ( ja piekłam w formie do tarty ale można w kazdej innej) wysmarować masłem, wysypać lekko bułką tartą i wyłożyć masę. Piec w 180 stopniach przez 50-60 minut.