Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zapiekanka z cukinią i ziołami, idealna na lato
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 674
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75604
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1638
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 674
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75604
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1638
Składniki
Cukinię zetrzeć na tarce, posolić 1/2 łyżeczki soli, położyć na sitku i docisnąć. Zostawić cukinię do odsączenia na 30 minut, dociskając ją co jakiś czas, żeby puściła wodę
Ser żółty zetrzeć, fetę pokroić w kostkę. Cukinię przełożyć do miski. Dodać sery, posiekane zioła i czosnek, jajko, kaszkę, posolić i popieprzyć. Całość dobrze wymieszać
Formę do pieczenia ( ja piekłam w formie do tarty ale można w kazdej innej) wysmarować masłem, wysypać lekko bułką tartą i wyłożyć masę. Piec w 180 stopniach przez 50-60 minut.