Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka prawie jak inne tylko może trochę odchudzona. Nie musi być tylko wołowina ale może być też mięso drobiowe które jeszcze bardziej daje tą odchudzoną lekką wersję. Ale nie to zwraca uwagę tym przepisie. Jogurt zmieszany z jajkami podczas zapiekania ścina się i tworzy taką prawie twarogową powierzchnię. Dosyć ciekawe i inne połączenie, dobrze też smakuje na następny dzień.
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 22
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 65
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11566
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 187
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 22
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 65
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11566
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 187
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę i lekko przysmażyć. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i mięso i smażyć aż zmieni kolor. Dodać pokrojone w kostkę marchewki i pomidory i przyprawy. Smażyć przez 5 minut,
Obrane kartofle pokroić w bardzo cieniutkie plasterki. Cukinię wraz ze skórką pokroić w plasterki około ½ cm grubości.
Do naczynia żaroodpornego wyłożyć połowę mięsa. Przykryć kartoflami i cukinią i posypać solą i pieprzem. Na to wyłożyć mięso i zakończyć warstwą z kartofli i cukinii posypać solą i pieprzem. Zapiekankę wstawić do nagrzanego do 200ºC piekarnika.
Wyjąc po 20 minutach. Nałożyć na wierzch jogurt wymieszany z jajkami i przyprawami. Posypać żółtym serem i zapiekać jeszcze przez 20-25 minut.