Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka prawie jak inne tylko może trochę odchudzona. Nie musi być tylko wołowina ale może być też mięso drobiowe które jeszcze bardziej daje tą odchudzoną lekką wersję. Ale nie to zwraca uwagę tym przepisie. Jogurt zmieszany z jajkami podczas zapiekania ścina się i tworzy taką prawie twarogową powierzchnię. Dosyć ciekawe i inne połączenie, dobrze też smakuje na następny dzień.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę i lekko przysmażyć. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i mięso i smażyć aż zmieni kolor. Dodać pokrojone w kostkę marchewki i pomidory i przyprawy. Smażyć przez 5 minut,
Obrane kartofle pokroić w bardzo cieniutkie plasterki. Cukinię wraz ze skórką pokroić w plasterki około ½ cm grubości.
Do naczynia żaroodpornego wyłożyć połowę mięsa. Przykryć kartoflami i cukinią i posypać solą i pieprzem. Na to wyłożyć mięso i zakończyć warstwą z kartofli i cukinii posypać solą i pieprzem. Zapiekankę wstawić do nagrzanego do 200ºC piekarnika.
Wyjąc po 20 minutach. Nałożyć na wierzch jogurt wymieszany z jajkami i przyprawami. Posypać żółtym serem i zapiekać jeszcze przez 20-25 minut.