Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Wykorzystałam chałkę ale równie dobrze mogą to być mleczne bułki z poprzedniego dnia lub drożdżówki z kruszonką.
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 431
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2201
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38651
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 431
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2201
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38651
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Składniki
pory oczyszczamy, dokładnie myjemy i drobno kroimy. Mleko wlewamy do miseczki, wbijamy jajko, dodajemy pokrojone pory i połowę startego żółtego sera. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i mieszamy.
Czerstwą chałkę /lub mleczne bułki/ - najlepiej taką 2-3 dniową - kroimy w kostkę. Naczynie do zapiekania natłuszczamy i przekładamy do niego pokrojoną chałkę, zalewamy mlekiem z porem. Mieszamy i odstawiamy na 20 min by pieczywo wchłonęło płyn.
Masę wyrównujemy i posypujemy resztą startego żółtego sera. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy ok. 45 min.