Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka z fasolki szparagowej z serem, boczkiem i orzechami

Zapiekanka z fasolki szparagowej z serem, boczkiem i orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3060

Dodano:

Odsłon: 1334

Pyszne to bylo, tak ze na nastepny dzien sie nie ostalo :-)

Składniki

  • fasolka szparagowa zielona (swieza) 500 g
  • boczek wedzony w kostkach 125 g
  • Cheddar w kostkach 200 g
  • orzechy (uzylam laskowych) mielone - nieduza garsc
  • sol, pieprz 1/2 lyzeczki, duza szczypta tymianku i rozmarynu
  • maslo do wysmarowania formy
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z fasolki odcinamy koncowki, gotujemy w osolonej wodzie do 15 minut - bedzie lekko aldente. Po ugotowniu natychmiast wylewamy na durszlak i odparowujemy. Czekamy az nieco ostygnie.

    Fasolke dajemy z powrotem do garnka mieszamy z przyprawami (soli juz nie dajemy, gdyz ser jest wystarczajaco slony), dodajemy ser pokrojony w kostke 1x1 cm oraz wedzony boczek, takze pokrojony w kosteczke. Troche sera zostawiamy.

    Forme do zapiekanek smarujemy maslem, wykladamy do niej zawartosc garnka, z wierzchu dodatkowo posypujemy serem i orzechami.

    Zapiekamy w 200°C przez 20 minut.

    Gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 06 lutego Dziekuje wszystkie dziewczynki i chlopak!!! <3 To bylo naprawde niebezpieczne, oj, myslalm, ze brzuszek peknie :-) hahahah Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 lutego Pyszna zapiekanka i nie dziwne, że nic nie zostało :D Superos, mniam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 06 lutego Pyszna! z lekkim podrkesleniem najlepszego smaku fasolki!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń