Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne to bylo, tak ze na nastepny dzien sie nie ostalo :-)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Składniki
Z fasolki odcinamy koncowki, gotujemy w osolonej wodzie do 15 minut - bedzie lekko aldente. Po ugotowniu natychmiast wylewamy na durszlak i odparowujemy. Czekamy az nieco ostygnie. Fasolke dajemy z powrotem do garnka mieszamy z przyprawami (soli juz nie dajemy, gdyz ser jest wystarczajaco slony), dodajemy ser pokrojony w kostke 1x1 cm oraz wedzony boczek, takze pokrojony w kosteczke. Troche sera zostawiamy. Forme do zapiekanek smarujemy maslem, wykladamy do niej zawartosc garnka, z wierzchu dodatkowo posypujemy serem i orzechami. Zapiekamy w 200°C przez 20 minut. Gotowe!