Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zapiekanka ziemniaczano mięsna. Nadaje się na obiad lub kolację.
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1419
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 289
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3217
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 291
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1419
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 289
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3217
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 291
Składniki
Ziemniaki gotujemy i razem z rozpuszczonym masłem (75 g ) ,gałką muszkatołową ,papryką i mlekiem ,ubijamy. Mięso kroimy na mniejsze kawałki ,gotujemy do miękkości ,studzimy i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Dodajemy do niej estragon i rozmaryn. Dodajemy ją do zmielonego mięsa (razem z tłuszczem) i pokrojonymi w kostkę śliwkami. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Do naczynia żaroodpornego przekładamy warstwami połowę ziemniaków ,mięso ,pokrojony w plastry pomidor i pozostałe ziemniaki. Pieczemy 30 min w temp 200°C.