Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na kolejną, pyszną, łatwą do przygotowania i sycącą zapiekankę.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326187
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12020
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16646
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5382
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326187
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12020
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16646
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5382
Składniki
1. Obieramy ziemniaki, kroimy w plastry i gotujemy w osolonej wodzie. 2. Obieramy cebulę i kroimy w kostkę po czym prużymy na oleju. 3. Do cebuli dodajemy mięso mielone przyprawiamy solą oraz chili.
4. Ogórek oraz paprykę kroimy w kostkę po czym dodajemy do mięsa. 5. Kapustę kiszoną płuczemy wodą, drobno kroimy i również dodajemy do mięsa.
6. Wszystko razem chwilę prużymy z dodatkiem ketchupu.
7. Ziemniaki wykładamy do naczynia żaroodpornego.
8. Farsz mięsny układamy na ziemniaki.
9. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy zapiekankę. 10. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 11. Smacznego.