Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka z kapustą kiszona.

Zapiekanka z kapustą kiszona.

Autor:

Przepisów i artykułów: 596 Ocena: 5523

Dodano:

Odsłon: 1442

Zapraszam na kolejną, pyszną, łatwą do przygotowania i sycącą zapiekankę.

Składniki

  • 60 dag. mięsa mielonego łopatki
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • 50 dag. kapusty kiszonej
  • 6 ogórków kiszonych
  • 60 dag. ziemniaków
  • 20 dag, sera żółtego
  • Cebula biała
  • 3 łyżki ketchupu pikantnego
  • Olej do smażenia
  • chili
  • sól
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Obieramy ziemniaki, kroimy w plastry i gotujemy w osolonej wodzie.
    2. Obieramy cebulę i kroimy w kostkę po czym prużymy na oleju.
    3. Do cebuli dodajemy mięso mielone przyprawiamy solą oraz chili.

  2. 4. Ogórek oraz paprykę kroimy w kostkę po czym dodajemy do mięsa.
    5. Kapustę kiszoną płuczemy wodą, drobno kroimy i również dodajemy do mięsa.

  3. 6. Wszystko razem chwilę prużymy z dodatkiem ketchupu.

  4. 7. Ziemniaki wykładamy do naczynia żaroodpornego.

  5. 8. Farsz mięsny układamy na ziemniaki.

  6. 9. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy zapiekankę.
    10. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń