Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na kolejną, pyszną, łatwą do przygotowania i sycącą zapiekankę.
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 121
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 121
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
1. Obieramy ziemniaki, kroimy w plastry i gotujemy w osolonej wodzie. 2. Obieramy cebulę i kroimy w kostkę po czym prużymy na oleju. 3. Do cebuli dodajemy mięso mielone przyprawiamy solą oraz chili.
4. Ogórek oraz paprykę kroimy w kostkę po czym dodajemy do mięsa. 5. Kapustę kiszoną płuczemy wodą, drobno kroimy i również dodajemy do mięsa.
6. Wszystko razem chwilę prużymy z dodatkiem ketchupu.
7. Ziemniaki wykładamy do naczynia żaroodpornego.
8. Farsz mięsny układamy na ziemniaki.
9. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy zapiekankę. 10. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 11. Smacznego.