Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na wykorzystanie nadmiaru kapusty włoskiej. Zakupiona kapusta do innego dania z niej okazała się zbyt duża, pozostało jej sporo, więc została zapieczona.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 472
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 906
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 205
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 472
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 906
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 205
Składniki
Kapustę pokroiłem na drobne kawałki, obgotowałem w osolonej wodzie ok 3 minut. Piekarnik rozgrzałem do 180 stopni, naczynie żaroodporne nasmarowałem olejem i wstawiłem do piekarnika. Cebulę posiekałem, zeszkliłem na oliwie, dodałem połowę boczku pokrojonego w kostkę oraz wyciśnięte ząbki czosnku. Wszystko poddusiłem. W misce zmiksowałem: mąkę, jajka i mleko, aż powstała gładka masa. Dodałem resztę boczku pokrojonego również w kostkę oraz posiekaną natkę i podduszoną cebulkę z boczkiem i czosnkiem ( bez nadmiaru tłuszczu ). Wszystko dokładnie wymieszałem, doprawiłem solą i pieprzem.
Wyjąłem naczynie żaroodporne i na dno wylałem połowę ciasta, na to wyłożyłem kapustę, posoliłem. Następnie wylałem a na nią pozostałą część ciasta. Wstawić do piekarnika na ok. 35 minut.