Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy zapiekanki tzw. " na szybko i z niczego". Można przemycić najróżniejsze składniki i wykorzystać to co akurat mamy w lodówce. Szybki misz mas i pyszne danie gotowe. Tym razem polecam zapiekankę z kaszą jaglaną, gotowanym mięsem z rosołu, cukinią, kapustą pekińską. Wszystko związane sosem pomidorowym i zapieczone z serem . Naprawdę rozgrzewające danie!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 48
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 135
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4193
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 48
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 135
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4193
Składniki
Gotowane mięso z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki,doprawić do smaku, odstawić. Kapustę pekińską posiekać drobno. Cukinię obrać, pokroić w plastry, posolić, posypać papryką, oregano i obsmażyć na patelni ok. 2 minuty. Na patelni zrumienić pokrojoną w kosteczkę cebulkę, posolić ją. Kaszę jaglaną przepłukać i dorzucić na patelnię do cebulki, dolać 2 szklanki wody i poddusić 5 minut.
Do naczynia żaroodpornego wyłożyć naszą podduszoną kaszę z cebulką ( razem z wodą z patelni), na to gotowane mięso z kurczaka, kapustę pekińską, następnie ułożyć plastry cukinii. Na to wszystko rozsmarować ketchup pikantny, obficie posypać oregano. Na wierzch zetrzeć lub pokroić w paseczki żółty ser. Posypać szczyptą chili. Włożyć do piekarnika, przykryć pokrywą i zapiekać około 45 minut. Po tym czasie ściągnąć pokrywę i zapiekać jeszcze 15 minut.
Zapiekanka świetnie łączy w sobie neutralny smak kaszy z pikantnymi dodatkami. A zapieczona kapusta pekińska smakuje po prostu wyśmienicie.