Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny zapiekany kurczaczek
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami: surowa pierś z kurczaka pokrojona w kawałki - lekko osolona i przyprawiona przyprawą do kurczaka por pokrojony w talarki marchewki – pokrojone w talarki i obsypane lekko pieprzem
rozsmarujemy po całej powierzchni sos
Rozkładamy po całej powierzchni ser żółty (starkowany lub w plastrach)
Zapiekamy w piekarniku do 60 min – marchewka powinna być miękka.