Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kilku warstwowa zapiekanka przekładana mięsem mielonym, filetami z kurczaka, grzybami oraz młodą kapustą, polana sosem z zupy cebulowej. Idealna propozycja na sobotni obiad.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5665
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1135
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12252
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5172
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1554
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5665
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1135
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12252
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5172
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1554
Składniki
1. Mięso z kurczaka, myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy. 2. Układamy połowę mięsa na dnie naczynia żaroodpornego, posypujemy przyprawą do kurczaka oraz solą.
3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 4. Połowę grzybów wykładamy na mięso z kurczaka.
5. Mięso mielone doprawiamy solą oraz papryką ostrą, i układamy na grzybach.
6. Kapustę szatkujemy i smażymy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy pieprzem, solą octem oraz cukrem. 7. Połowę kapusty wykładamy na mięso mielony i posypujemy połową żółtego sera startego na tarce o dużych oczkach.
8. Następną warstwą są pozostałe grzyby, pozostały filet z kurczaka, doprawiony solą oraz przyprawą do kurczaka, następnie kapusta i żółty ser.
9. Zupę cebulową rozrabiamy z jajkiem, śmietaną i polewamy zapiekankę. 10. Pieczemy 40 minut w w 180 °C.
11. Gotowe. 12. Smacznego.