Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki to niewyczerpane źródło kulinarnych inspiracji. Wystarczy tylko trochę naszej fantazji.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 989
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 843
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12616
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 989
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 843
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12616
Składniki
1. Ziemniaki obieramy kroimy i w osolonej wodzie gotujemy.
2. Fileta kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju.
3. Do mięsa dodajemy przyprawy sól oraz przyprawę gyros.
4. Cebulę obieramy kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki i przyprawiamy pieprzem oraz solą.
6. W naczyniu żaroodpornym układamy ugotowane ziemniaki.
7. Na ziemniaki wykładamy mięso.
8. Ponownie warstwę ziemniaków.
9. Na ziemniaki układamy farsz z pieczarkami.
10. Na koniec żółty ser starty na dużych oczkach.
11. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 12. Zapiekanka gotowa. 13. Smacznego.