Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki to niewyczerpane źródło kulinarnych inspiracji. Wystarczy tylko trochę naszej fantazji.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12302
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13104
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5313
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12302
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13104
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5313
Składniki
1. Ziemniaki obieramy kroimy i w osolonej wodzie gotujemy.
2. Fileta kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju.
3. Do mięsa dodajemy przyprawy sól oraz przyprawę gyros.
4. Cebulę obieramy kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki i przyprawiamy pieprzem oraz solą.
6. W naczyniu żaroodpornym układamy ugotowane ziemniaki.
7. Na ziemniaki wykładamy mięso.
8. Ponownie warstwę ziemniaków.
9. Na ziemniaki układamy farsz z pieczarkami.
10. Na koniec żółty ser starty na dużych oczkach.
11. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 12. Zapiekanka gotowa. 13. Smacznego.