Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre danie zarówno na obiad jak i kolację.Pozostawia pole do popisu w komponowaniu dodatków u mnie z takimi które najbardziej lubią moi domownicy.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Składniki
Pierś z kurczaka kroję w kostkę doprawiam i podsmażam.Cebulę, pieczerki kroję w paski , paprykę w kostkę.Wszystko podsmażam i mieszam ze sobą.
Ciasto kruche , ja kupiłam ale można zrobić najlepiej samemu, rozwijam.Umieszczam je w tortownicy, ponieważ chciałam aby było okrągłe, ale można na zwykłą blachę.Ser trę na tarce.Ciasto nakuwam widelcem i smaruję ketchupem.Wszystkie składniki mieszam z 1/2 sera i wysypuję na ciasto.Pozostawiam kawalek wolnego ciasta z brzegów , aby je zwinąć.Wszystko posypuję resztą sera i wkladam do piekarnika na ok.30 min.w tem. 170 stopni.Najlepiej smakuje na ciepło.