Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na łososia zapiekanego pomiędzy warstwą brokułów oraz ziemniaków. Aromatyczne i sycące danie na obiad lub kolację, idealnie komponuje się z kieliszkiem białego wina. Samczego! Więcej na www.smacznebodomowe.pl
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 92
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17861
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 486
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5659
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2900
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 92
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17861
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 486
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5659
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2900
Składniki
• Wszystkie składniki na marynatę mieszamy razem • Łososia kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy marynatą i odstawiamy na 30 minut do lodówki • Ziemniaki obieramy i gotujemy 10-15 minut w solonej wodzie • Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy przez 5 minut
• Jogurt mieszamy ze śmietanką, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz dwie łyżki tartej mozzarelli • Na dnie naczynia układamy pokrojone w plastry ziemniaki, następnie kawałki łososia i różyczki brokuła • Zapiekankę polewamy przygotowanym sosem i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 190 stopni