Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki są głównie dla ludzi zapracowanych, ponieważ można wcześniej przygotować a później wystarczy tylko rozgrzać. Moja zapiekanka jest z mięsem drobiowym a połączeniem warzyw.
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4838
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7414
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 562
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 92
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4838
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7414
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 562
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 92
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 92
Składniki
1. Mięso kroję w kostkę, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą. 2. Mięso smażę na rozgrzanym oleju, gdy mięso zmieni kolor, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, pokrojone w drobne paseczki obie papryki. Smażę około 10 minut. 3. Następnie dodaję koncentrat pomidorowy, wodę, wsypuję oregano, paprykę słodką, ostrą i dwie minuty gotuje.
4. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu makaron łączę z połową sera mozzarella startym na tarce o dużych oczkach. 5. Na dnie naczynia żaroodpornego układam połowę makaronu.
6. Na makaronie układam mięso z warzywami.
7. Następnie na mięsie pozostały makaron. 8. Jajka roztrzepuję trzepaczką, wlewam mleko, mieszam i polewam zapiekankę. 9. Wierzch zapiekanki posypuję pozostałą połową sera mozzarella. 10. Zapiekankę zapiekam w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
11. Gotowe. 12. Smacznego.