Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i szybki sposób na przyrzadzenie zapiekanki z lekka orientalna nutka. Mimo niewielu skladników ma doskonaly i niespotykany smak.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 331
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 231
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 331
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 231
Składniki
Przygotowac skladniki: mango obrac, pokroic na wieksze kawalki a nastepnie w kostke nie mniejsza niz 2x2 cm. Marchewki równiez obrac i pokroic w drobna kostke. Dymke kroimy w rolki o grubosci ok. 0,5 cm a orzeszki nerkowca kruszymy na mniejsze kawalki. Mieso kroimy w kostke i odstawiamy na godzine w marynacie z oleju i curry, nastepnie gotujemy ryz.
Mieso usmazyc na oleju, nastepnie dodac do niego marchewke i dusic ok.5 min. pod przykryciem, na koniec zmieszac z ugotowanym ryzem. W miedzyczasie wysmarowac foremke oliwa lub maslem i przygotowac sos - do garnuszka z mlekiem dodac topiony serek i wolno mieszajac podgrzewac do stopienia sera. Doprawic sola, pieprzem cayenne i curry. Do foremki wlozyc mieso z marchewka i ryzem, mango z dymka i pokruszone orzeszki nerkowca, wszystko wymieszac i zalac sosem serowym. Piec ok. 25-30 min w temp. 200° C do momentu, az wierzch bedzie zlotobrazowy. Podawac np. z zielona salata.