Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i sycące danie dla fanów brukselki. Brukselka zapiekana z mielonymi w sosie jajeczno-śmietanowym z żółtym serem.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 533
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 85
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2717
Polecam.
Odsłon: 488
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 724
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 533
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 85
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2717
Polecam.
Odsłon: 488
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 724
Składniki
Bułkę zalewamy wodą i odstawiamy na kwadrans. Następnie odciskamy ją z wody i dodajemy do mięsa mielonego. Dodajemy także jajko, koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Dokładnie wyrabiamy. Formujemy małe pulpeciki i obsmażamy na rumiano na rozgrzanym na patelni tłuszczu.
Brukselkę oczyszczamy z wierzchnich liści i gotujemy w osolonym wrzątku. Brukselka powinna być miękka ale nie rozgotowana. Naczynie żaroodporne natłuszczamy i oprószamy bułką tartą. Następnie układamy na przemian pulpeciki i brukselkę.
Śmietanę mieszamy z jajkiem, startym żółtym serem i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i powstałym sosem zalewamy brukselką i mielone w naczyniu żaroodpornym.
Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy ok. 30 min.