Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i sycące danie dla fanów brukselki. Brukselka zapiekana z mielonymi w sosie jajeczno-śmietanowym z żółtym serem.
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 54
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 92
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 163
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 128
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 54
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 92
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 163
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 128
Składniki
Bułkę zalewamy wodą i odstawiamy na kwadrans. Następnie odciskamy ją z wody i dodajemy do mięsa mielonego. Dodajemy także jajko, koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Dokładnie wyrabiamy. Formujemy małe pulpeciki i obsmażamy na rumiano na rozgrzanym na patelni tłuszczu.
Brukselkę oczyszczamy z wierzchnich liści i gotujemy w osolonym wrzątku. Brukselka powinna być miękka ale nie rozgotowana. Naczynie żaroodporne natłuszczamy i oprószamy bułką tartą. Następnie układamy na przemian pulpeciki i brukselkę.
Śmietanę mieszamy z jajkiem, startym żółtym serem i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i powstałym sosem zalewamy brukselką i mielone w naczyniu żaroodpornym.
Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy ok. 30 min.