Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16784
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 310
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 824
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23325
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16784
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 310
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 824
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23325
Składniki
Na patelni dodajemy czosnek i mięso mielone i dokładnie mieszamy, rozdrabniając cały czas by mięso nie pozbijało się w grudki. Smażymy około 5 minut, do czasu aż mięso straci surowość. Zmniejszamy pod rondlem grzanie, dodajemy pomidory, koncentrat, zioła, bulion lub wodę i cukier.Około 20 minut.
Do garnka wlewamy wodę i mleko, dodajemy sól i zagotowujemy. Zmniejszamy grzanie i wsypujemy wolno kaszkę kukurydzianą, cały czas mieszamy Gotujemy ok. 5 minut, cały czas mieszając, aż kasza zgęstnieje. Wyłączamy grzanie, dodajemy ser, masło i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
Naczynie żaroodporne do zapiekania smarujemy olejem, wykładamy 2/3 polenty, na to cały sos i resztę polenty. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy około 20-25 minut w temperaturze 180-200°C. R