Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z najprostszych i szybkich dań na obiad lub ciepłą kolację. Pory w szynce zapiekane w sosie serowym. W niecałe pół godziny możemy przygotować pożywną i bardzo smaczną potrawę.
Składniki
Usunac ciemnozielona czesc i korzenie porów, kawalki gotowac w osolonej wrzacej wodzie przez 10 minut, odcedzic i osuszyc na sciereczce. Nastepnie zawinac pory w plastry szynki.
W miedzyczasie przygotowac sos serowy. W rondelku podgrzac smietane, mascarpone i biale wino i mieszac do uzyskania gladkiego sosu. Dodac starty ser i mieszac, az sie roztopi w sosie. Doprawic sola, pieprzem i galka muszkatolowa. Owiniete w szynke pory przelozyc do naczynia zaroodpornego, polac sosem serowym i ewentualnie posypac reszta tartego sera. Grillowac pod grillem na zloty kolor przez 5 minut.
Podawac z ulubiona zielona salata.