Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak podana ryba na pewno urozmaici codzienny obiad i zasmakuje nawet wyrafinowanym podniebieniom. Polecam
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326260
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12038
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16699
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5412
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326260
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12038
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16699
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5412
Składniki
Rybę rozmrozić, oprószyć przyprawą do ryb. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, uważając by się nie rozgotował. Odcedzić, wystudzić. Cebulę i czosnek posiekać i usmażyć na oliwie. Dodać rozmrożony szpinak, chwilę smażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie lekko rozwałkować i podzielić na dwie części. Jedną rozciągnąć na lasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku, zostawiając centymetrowe brzegi, ułożyć ryż, na nim szpinak, następnie rybę. Jajka przeciąć na połówki i ułożyć na środku zapiekanki. Nadzienie przykryć drugim kawałkiem ciasta francuskiego, zlepić brzegi. Wierzch posmarować żółtkiem roztrzepanym z 1 łyżką wody. Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200stopni na około 30 minut.