Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak podana ryba na pewno urozmaici codzienny obiad i zasmakuje nawet wyrafinowanym podniebieniom. Polecam
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 85
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 634
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 488
Pizza chłopska z ziemniakami łączy włoski klasyk z domowym akcentem. Przede w...
Odsłon: 17099
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 85
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 634
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 488
Pizza chłopska z ziemniakami łączy włoski klasyk z domowym akcentem. Przede w...
Odsłon: 17099
Składniki
Rybę rozmrozić, oprószyć przyprawą do ryb. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, uważając by się nie rozgotował. Odcedzić, wystudzić. Cebulę i czosnek posiekać i usmażyć na oliwie. Dodać rozmrożony szpinak, chwilę smażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie lekko rozwałkować i podzielić na dwie części. Jedną rozciągnąć na lasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku, zostawiając centymetrowe brzegi, ułożyć ryż, na nim szpinak, następnie rybę. Jajka przeciąć na połówki i ułożyć na środku zapiekanki. Nadzienie przykryć drugim kawałkiem ciasta francuskiego, zlepić brzegi. Wierzch posmarować żółtkiem roztrzepanym z 1 łyżką wody. Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200stopni na około 30 minut.