Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lubię zapiekanki, nie są pracochłonne, nie trzeba sztywno trzymać się przepisu, za każdym razem smakują inaczej, same zalety
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456787
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1213
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2089
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 504
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456787
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1213
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2089
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 504
Składniki
1. zagotować wodę, posolić, wsypać ryż, gotować 12 min, odcedzić, przepłukać zimną wodą, 2. na oleju poddusić pokrojona cebulę i czosnek, dodać mięso mielone, pokrojone lub starte pieczarki oraz pokrojoną drobniej fasolkę, chwile smażyć, podlać wodą, dodać sól, pieprz i sos sojowy, dusić ok 10 min, 3. w 1/2 szkl ciepłej wody rozmieszać ser topiony, ser żółty, koncentrat pomidorowy i jarzynkę, 4. ryż wymieszać z mięsem i sosem, wyłożyć do naczynia żaroodpornego, wyrównać, piec ok 30 min w 180 st, smacznego