Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lubię zapiekanki, nie są pracochłonne, nie trzeba sztywno trzymać się przepisu, za każdym razem smakują inaczej, same zalety
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11127
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3731
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1279
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11127
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3731
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1279
Składniki
1. zagotować wodę, posolić, wsypać ryż, gotować 12 min, odcedzić, przepłukać zimną wodą, 2. na oleju poddusić pokrojona cebulę i czosnek, dodać mięso mielone, pokrojone lub starte pieczarki oraz pokrojoną drobniej fasolkę, chwile smażyć, podlać wodą, dodać sól, pieprz i sos sojowy, dusić ok 10 min, 3. w 1/2 szkl ciepłej wody rozmieszać ser topiony, ser żółty, koncentrat pomidorowy i jarzynkę, 4. ryż wymieszać z mięsem i sosem, wyłożyć do naczynia żaroodpornego, wyrównać, piec ok 30 min w 180 st, smacznego