Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycące danie. Uwaga porcja jest naprawdę duża :)
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 47
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 76
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 47
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 76
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Składniki
Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Umytą cukinię zetrzyj na tarce, oprósz solą i odłóż na 20 minut. Oczyść pietruszki i również zetrzyj je na tarce. Połącz z odciśniętą cukinią.
Cebulę obierz i posiekaj, przesmaż na maśle. Dodaj do cukinii z pietruszką. Wsyp starty ser na tarce o dużych oczkach, oraz przestudzony, ugotowany ryż.
Wbij jajka, wsyp kaszę mannę, wyrób masę. Dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz około 50 minut w 180 stopniach.