Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I tak można wykorzystać seler korzeniowy.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7861
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1064
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13623
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7861
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1064
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13623
Składniki
Seler po umyciu pokroiłem na plastry (ok. 1 cm), następnie w paski. Ugotowałem je na parze. Szynkę pokroiłem w kostkę. Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni C. Żaroodporne naczynie wysmarowałem masłem, włożyłem do niego seler wymieszany z kostkami szynki. W rondelku doprowadziłem do wrzenia śmietanę, dodałem pokruszony ser. Mieszałem, aż ser się rozpuścił. Masę wylałem na seler z szynką. Zapiekankę oprószyłem świeżo mielonym pieprzem. Zapiekałem przez ok. 20 minut, aż się przyrumieniła.