Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I tak można wykorzystać seler korzeniowy.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336694
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4060
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423192
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2624
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336694
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4060
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423192
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2624
Składniki
Seler po umyciu pokroiłem na plastry (ok. 1 cm), następnie w paski. Ugotowałem je na parze. Szynkę pokroiłem w kostkę. Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni C. Żaroodporne naczynie wysmarowałem masłem, włożyłem do niego seler wymieszany z kostkami szynki. W rondelku doprowadziłem do wrzenia śmietanę, dodałem pokruszony ser. Mieszałem, aż ser się rozpuścił. Masę wylałem na seler z szynką. Zapiekankę oprószyłem świeżo mielonym pieprzem. Zapiekałem przez ok. 20 minut, aż się przyrumieniła.