Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I tak można wykorzystać seler korzeniowy.
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 25
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 32
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 25
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 32
Składniki
Seler po umyciu pokroiłem na plastry (ok. 1 cm), następnie w paski. Ugotowałem je na parze. Szynkę pokroiłem w kostkę. Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni C. Żaroodporne naczynie wysmarowałem masłem, włożyłem do niego seler wymieszany z kostkami szynki. W rondelku doprowadziłem do wrzenia śmietanę, dodałem pokruszony ser. Mieszałem, aż ser się rozpuścił. Masę wylałem na seler z szynką. Zapiekankę oprószyłem świeżo mielonym pieprzem. Zapiekałem przez ok. 20 minut, aż się przyrumieniła.