Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka chwil i pyszne danie ląduje na Twoim stole. Proponuje dziś na obiad pyszną zapiekankę, której smak rozpływa się w ustach, a zapach unosi się po całym domu. Nawet dzieci, które tak naprawdę są grymaśne, zjedzą te danie z przyjemnością.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 722
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 741
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 321
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 722
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 741
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w kostkę. Doprawiam przyprawą Gyros, nie solę, bo przyprawa jest słona. Mięso smażę na rozgrzanym oleju.
2. Warzywa gotuję w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odlewam i przekładam do naczynia, pośrodku warzyw układam mięso.
3. Majonez mieszam z ketchupem i polewam zapiekankę. 4. Wierzch posypuję serem parmezanem. 5. Zapiekam w rozgrzanym piekarniku w 180°C do chwili rozpuszczenia się sera.
6. Gotowe. 7. Smacznego.