Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tantanmen to chyba mój ulubiony ramen - kremowy i wyjątkowo aromatyczny. Tym...
Odsłon: 58
Tantanmen to chyba mój ulubiony ramen - kremowy i wyjątkowo aromatyczny. Tym...
Odsłon: 58
Składniki
Wątróbkę oczyscić z błon poroić w grubszą kostkę i usmażyć na oleju,cebulę i pieczarki pokroić i usmażyć(nie przypiekać) dodać tymianek ,sól i pieprz .Ziemniaki ugotować tak żeby były lekko twardawe,śmietanę wymieszać z jajkami dodać majeranek sól,pieprz i natkę drobno pokrojoną.W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę pokrojonych w plasterki ziemniaków na to watróbkę ,pieczarki a na górę resztę ziemniaków wszystko zalać sosem śmietanowym i piec w 180 stopniach ok. 25 minut.Najlepiej smakuje z surówką z kiszonej kapusty.Życzę smacznego.