Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię ryby i lubię coś nowego, i lubię eksperymentować. Ta potrawa powstała w wyniku ciekawości jak smakuje wędzona, ale nie gotowa do jedzenia panga i makrela.
Naczynie żaroodporne, nóż i deska do krojenia, garnek, durszlak, łyżka
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 324
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 254
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 183
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 761
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 324
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 254
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 183
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 761
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry, doprowadzamy do zagotowania w garnku z wodą. Trzymamy pod przykryciem kilka minut, po czym odcedzamy wodę.
W tym czasie, kiedy ziemniaki się gotują kroimy filety z pangi, makreli oraz śledzia w paski nie za duże i nie za małe.
Przygotowujemy sos: kroimy w kostkę cebulę drobno kroimy czosnek oraz papryczkę chili.
Cebulę i czosnek smażymy na rozpuszczonym maśle, po czym dodajemy mąkę, a następnie dodajemy mleko. Dokładnie mieszamy.
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Dodajemy rybę oraz papryczkę chili i mieszamy.
Dno żaroodpornego naczynia smarujemy oliwą z oliwek i układamy warstwę ryb.
Na warstwę ryb układamy ziemniaki w taki sposób, aby na siebie zachodziły. Posypujemy pieprzem i parmezanem.
Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 190 stopni Celsjusza na opcji góra -dol 25 minut i na opcji góra tylko 15 minut. Można podwyższyć temperaturę w razie potrzeby. Można podać z sałatką.